Rebalancing

“There are times when we may fool ourselves. There are times when we can fool others. But we can never fool our Body. It is the most sensitive barometer of our Inner World.”    – Osho –

Wat is Rebalancing?
Rebalancing is een lichaamsgerichte ‘holistische’ benadering. Het lichaam gebruiken we als ingang naar de diepere lagen van ons bewustzijn. Door aandachtige aanraking wordt het lichaam uitgenodigd om spanningen los te laten waardoor een nieuwe stroom ontstaat, met meer ruimte, meer vrijheid en een hernieuwd evenwicht op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Rebalancing maakt het patroon dat het leven door ons lichaam heeft geweven tastbaar en brengt het naar de oppervlakte van ons bewustzijn. Daarmee ondersteunt en activeert het zelfhelend vermogen van ons lichaam.

Ieder van ons bezit de kracht om het unieke leven te leven dat wij diep van binnen voelen. Rebalancing leert je te luisteren naar de subtiele taal van jouw lichaam.

De weg van Rebalancing is dat je in essentie perfect bent zoals jij bent! Ookal voelen we dat zeker niet altijd zo.

We luisteren vaak niet goed naar de signalen van ons lichaam en wat het ons vertelt. We negeren of horen niet dat stemmetje diep van binnen. We voelen ons angstig, onzeker, gestresst en laten daarmee spanningen toe in ons lichaam, onze geest en gedachten.

Ons lichaam kunnen we zien als ons persoonlijke levende archief. Het bevat onze totale levensgeschiedenis in de vorm van ervaringen, wijsheden, herinneringen, angsten, verlangens, trauma’s, overtuigingen en meer. We hebben die diep in onze cellen opgeslagen, in de diepere (onbewuste) lagen van de fascie. Een archief wat ons kan belemmeren  om ons eigen unieke leven, vrij en ontspannen te leven. Via Rebalancing kunnen we hier meer ruimte aan geven.

Rebalancing voor mij is geen werk, maar een manier van leven, waarin liefde reist in elke actie.