“..despite our differences, we’re all alike. Beyond identities and desires, there is a common core of self – an essential humanity whose nature is peace and whose expression is thought and whose action is unconditional love. When we identify with that inner core, respecting and honoring it in others as well as ourselves, we experience healing in every area of life.” – Joan Borysenko –

Na bijna 20 jaar in het buitenland te hebben gewoond (Italie, Sint Maarten, Chili en Portugal) ben ik weer terug in Nederland. En wat een reis is het geweest en nog steeds. Door in verschillende landen te werken en te leven met mensen van verschillende culturen en achtergronden, heb ik geleerd at we allemaal wereldburgers zijn en dat labels niet nodig zijn om te definiëren wie we zijn.

Met een opleiding en een uitgebreide achtergrond als HR-consultant voelde ik jaren geleden dat het werken als zodanig niet meer bevredigend genoeg was. Ik werk graag met mensen, maar ik wilde dieper gaan. Ik wilde op andere manieren contact maken met mensen. Daar besloot ik verandering in aan te brengen en begon ik met een driejarige opleiding en reis in mezelf in het centrum voor Intuitieve en Creatieve Ontwikkeling in Nederland. Leren werken met onze eigen energien, e-moties (energie in beweging), gevoelens en met de verbindingen die we maken met onszelf en de mensen om ons heen. 

Ik vervolgde mijn reis met een diepgaande driejarige opleiding in Rebalancing aan de School voor Lichaamswerk en Bewustzijn in Nederland. Deze krachtige opleiding heeft me onder andere geleerd dat we altijd de mogelijkheid hebben om innerlijke rust en stilte te vinden, ongeacht hoe we ons voelen, waar we zijn of wat we doen.

Mijn missie is om overvloedig vanuit mijn hart en met passie te leven, anderen te inspireren en hen te ondersteunen zichzelf onvoorwaardelijk liefdevol te omhelzen. Onder alle lagen en achter elke deur vinden we uiteindelijk Liefde! En dat begint bij Liefde voor Zelf. Een spannende reis en een zeer essentiele. Om te worden wie we al Zijn!

Rebalancing is een nooit eindigende reis om me te helpen herinneren wie ik ben. Daarom is rebalancing niet iets dat ik doe, het is een manier van leven waarin liefde reist in elke stap! Het gaat over voelen, liefhebben, omhelzen en ademen, daar waar ik ben in mijn reis, zonder oordeel, zonder schaamte of schuld … tenminste …… meestal! ☺

In oktober 2019 besloot helemaal voor mij te kiezen, een commitment met mijzelf aan te gaan, ‘Ja’ te zeggen tegen alles wat er is. Ik werd Sanyassin en ontving de naam Anand Jaya. Anand betekent Bliss en Jaya betekent Ja! Een naam die diep resoneert: Jaya Esther.

LINKS

Rebalancing Nederland (rebalancing-nederland.nl)

Over ons Jouw Reis (jouw-reis.nl)

Jaya Esther Schenkel – Rebalancing School