“There are times when we may fool ourselves. There are times when we can fool others. But we can never fool our Body. It is the most sensitive barometer of our Inner World.”    – Osho –

Wat is Rebalancing?
Rebalancing is een lichaamsgerichte benadering. Het lichaam gebruiken we als ingang naar de diepere lagen van ons bewustzijn. Door liefdevolle en aandachtige aanraking wordt het lichaam uitgenodigd om spanningen los te laten waardoor een nieuwe stroom ontstaat, met meer ruimte, meer vrijheid en een hernieuwd evenwicht op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. 

Rebalancing maakt het patroon dat het leven door ons lichaam heeft geweven tastbaar en brengt het naar de oppervlakte van ons bewustzijn. Daarmee ondersteunt en activeert het zelfhelend vermogen van ons lichaam.

Rebalancing is voor degenen die ondersteuning willen bij de ontwikkeling van:
• spanning, pijn en stress -> ontspanning, meer duidelijkheid en rust,
• verdriet, vermoeidheid, woede -> innerlijke kracht, energiek en speels,
• eenzaamheid en angst -> contact met jouw centrum, grondingen en je bent niet alleen,
• ziekte en herstel -> veerkracht en vitaliteit,
• verontrustend en controlerend -> acceptatie en overgave,
• een ingetogen leven en dimmen je licht -> innerlijke ruimte en vrijheid.

Ieder van ons bezit de kracht om het unieke leven te leven dat wij diep van binnen voelen. Rebalancing leert je te luisteren naar de subtiele taal van jouw lichaam. De weg van Rebalancing is dat je in essentie perfect bent zoals jij bent! Ookal voelen we dat zeker niet altijd zo.

We luisteren vaak niet goed naar de signalen van ons lichaam en wat het ons vertelt. We negeren of horen niet dat stemmetje diep van binnen en stellen daarmee niet de voor ons welzijn duidelijke en noodzakelijke grenzen. We voelen ons angstig, onzeker, gestrest en ervaren spanning in ons lichaam, onze emoties en gedachten.

Dit kan zich uiten in fysieke spanningen als hoofdpijn, opgehoopte spanning in nek/schouder , slaap problemen, burn-out, overspannen, gevoelens van depressie of andere ongemakken. Deze spanningen belemmeren ons, ons eigen unieke leven, vrij en ontspannen te leven. Via Rebalancing kunnen we hier meer ruimte aan geven.

Rebalancing voor mij is geen werk, maar een manier van leven, waarin liefde reist in elke actie.